Organisatietalent ontwikkelen? Start met een goede planning

stoffen online kopen

Wie iets geregeld of voor elkaar wil krijgen weet dat dat niet vanzelf gaat. Mensen die organisatietalent van nature in zich hebben, mogen deze tekst overslaan. Velen kunnen er wel hun voordeel mee doen. Want iets organiseren gaat nooit vanzelf. Een feestje, uitstapje of groot project op het werk? Start tijdig met een goed planning. Verzamel mensen om je heen, soms is dit alleen het uitnodigen van gasten of collega’s deelgenoot maken van je taak. Dan blijft het plan niet alleen in jouw hoofd zitten, maar wordt het ook voor anderen concreet. Grote kans dat het dan ook wordt uitgevoerd. Ga met elkaar om tafel voor een geschikte datum en eventueel locatie. Regel het en noteer het. In schrijfmappen met logo bestellen kun je de contouren van je plan opschrijven en later uitwerken. Plan, datum, locatie en medestanders zijn al geregeld. De belangrijkste helft van het werk zit er dan al op. Nu nog verder invullen.

Stiptheid geeft vertrouwen en duidelijkheid

Het is fijn om te werken met iemand die zijn afspraken nakomt en duidelijk is in zijn ambities en verwachtingen. Zij hebben hun zaakjes in hun hoofd en planning meestal op orde. Het gaat vaak gepaard met de kleine dingen in je bestaan simpel en overzichtelijk te houden. Ze zijn secuur op de  eigen persoonlijke spullen. Hun telefoon is altijd op tijd opgeladen. Zijn nooit hun tas vergeten en missen zelden een afspraak. Hij/zij heeft pasjes en rijbewijs geordend bij zich. In een  lederen portemonnee voor heren of portemonnee voor dames klein met veel vakjes. Kan altijd snel het juiste pasjes vinden. 

Organiseren is een basisvaardigheid

Iedereen zou het moeten kunnen. Als werknemer verloopt het soepeler op je werk als je slagvaardig een klus aanpakt. Maar ook in je persoonlijke leven en huishouden is het een onmisbaar talent. Het begint met je gadgets op orde hebben. Een portemonnee van leer ondersteunt je om je spullen overzichtelijk bij de hand te hebben. Komt al professioneel over.